Έντονη αντίδραση Γκρουέφσκι για το θέμα της ονομασίας

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού των Σκοπιών για την εκτίμηση της εφημερίδας “Guardian” ότι εμφανίζεται έτοιμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας του.

Ο κ. Γκρουέφσκι σύμφωνα με την εφημερίδα είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ξεκινήσει το διάλογο για την αλλαγή του ονόματος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εγκριθεί μία τέτοια λύση από το λαό με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ωστόσο σε γραπτή δήλωση του ανέφερε πως «Δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο και θα αντιδράσουμε και προς τον Guardian. Αυτό φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο (σ.σ. του “Guardian”), από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση. Αυτό είναι κρυστάλλινα σαφές. Παρόμοιες προβοκάτσιες υπήρξαν και θα υπάρξουν και εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Προφανώς, το θέμα της ονομασίας γίνεται δημοφιλές αυτήν την περίοδο, όπως ακριβώς το περιμέναμε και παρόμοιες εσκεμμένες και λανθασμένες ερμηνείες από πολλούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της διαδικασίας και έχουν ανάγκη ψευδούς αποκλειστικότητας, ή προωθούν τη δική τους ατζέντα, είναι αναμενόμενες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης.

Γκρουέφσκι: Με δημοψήφισμα η αλλαγή ονόματος των Σκοπίων 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ