Λύθηκε το μυστήριο με τον “εξαφανισμένο” Κινέζο δισεκατομμυριούχο

Ο Γκούο Γκουανγκτσένγκ, πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Fosun στον οποίο ανήκει το Club Med, έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε συνάντηση των μετόχων του ομίλου του, μετά την αινιγματική “εξαφάνισή” του για αρκετές ημέρες κατά τις οποίες, όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο, συνεργαζόταν σε μια έρευνα των αρχών.

O 48χρονος δισεκατομμυριούχος και ένας από τους γνωστότερους Κινέζους επιχειρηματίες, μετείχε σήμερα το πρωί στην ετήσια συνέλευση των μετόχων του Fosun, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύονται από το κινεζικό οικονομικό περιοδικό Caijing, το οποίο είναι γνωστό για την σοβαρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύει.

Το Caixin, ένα άλλο κινεζικό οικονομικό περιοδικό, αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης ότι ο όμιλος Fosun δεν μπορούσε από το απόγευμα εκείνης της ημέρας να έρθει σε επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρό του, προκαλώντας εικασίες μεταξύ των αναλυτών ότι ο Γκούο μπορεί να είναι ο τελευταίος και ο πιο γνωστός σε μια σειρά Κινέζων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν κληθεί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των ρυθμιστικών αρχών στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την πάταξη της διαφθοράς.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και η αναστολή την Παρασκευή, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις, της διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών του ομίλου στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σανγκάης ενέτεινε το μυστήριο και τις ανησυχίες γύρω από την “εξαφάνιση” του Κινέζου δισεκατομμυριούχου.

Ο όμιλος Fosun δημοσίευσε εν τέλει το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωση στην οποία διευκρίνιζε ότι ο κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος όπως δηλώνει έχει πρότυπο τον Aμερικανό επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, προσέφερε απλώς “τη βοήθειά του σε κάποιες έρευνες που διεξάγουν οι δικαστικές αρχές”.

Το Caijing διευκρίνισε εξάλλου σήμερα, επικαλούμενο “πολλές πηγές” που δεν κατονομάζονται, ότι ο δισεκατομμυριούχος “ολοκλήρωσε την συνεργασία του” με τις αρχές και “επέστρεψε σώος και ασφαλής στο σπίτι του”. Με αυτό αφήνει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν αποτελεί το αντικείμενο κάποιας από τις έρευνες που διεξάγουν οι κινεζικές αρχές.

Στην Κίνα δεν είναι κάτι το σπάνιο να γίνεται γνωστή η “εξαφάνιση” δημόσιων αξιωματούχων ή διευθυντών επιχειρήσεων πριν από την επίσημη ανακοίνωση μιας έρευνας της αστυνομίας, των ρυθμιστικών αρχών και της ισχυρής αρχής για την πάταξη της διαφθοράς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτει ότι προς το παρόν δεν έχει κατορθώσει να έρθει σε επικοινωνία με εκπροσώπους και υπευθύνους του ομίλου για να επιβεβαιώσει το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Caijing.

Επίσης επισημαίνει ότι σήμερα ξανάρχισε, όπως προβλεπόταν, η διαπραγμάτευση των μετοχών του ομίλου Fosun στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σανγκάης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Αμβούργο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ