Λαβρόφ: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απροθυμία των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ότι η Μόσχα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών, να ξεκινήσουν έναν εμπιστευτικό διάλογο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο Λαβρόφ έκανε επίσης γνωστό ότι οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας και της Αιγύπτου συνεργάζονται προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο της ασφάλειας στα αεροδρόμια της Αιγύπτου και μετά την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα τεθεί το θέμα της επανάληψης των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου διακόπηκαν μετά την συντριβή, στις 31 Οκτωβρίου,  του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, το οποίο επέστρεφε στην Αγία Πετρούπολη από το θέρετρο της Αιγύπτου Σαρμ Ελ Σέιχ. Κατά την συντριβή σκοτώθηκαν 224 άνθρωποι. Η Ρωσία είχε κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση και στις 13 Νοεμβρίου απαγόρευσε τις πτήσεις του αιγυπτιακού αερομεταφορέα, EgyptΑir, προς τη Ρωσία. Ωστόσο διερευνώνται ακόμα τα ακριβή αίτια της συντριβής.

Διαβάστε επίσης:

Νταβούτογλου: Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη από την Μόσχα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ