Aντικαθιστούν τη σημαία τους οι Νεοζηλανδοί – Δείτε ποια επιλέγουν – ΦΩΤΟ

Σε δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2016, ο Νεοζηλανδικός λαός θα αποφασίσει για την αντικατάσταση του υπάρχοντος εθνικού τους συμβόλου.

Ωστόσο,  σε μια πρώτη ψηφοφορία που έλαβε χώρα πάνω από 600 χιλιάδες Νεοζηλανδοί υπερψήφισαν την πρόταση του Κάιλι Λόκγουντ για νέο σύμβολο της χώρας. Η μπλε-μαύρη σημαία με την απεικόνιση ενός φύλλου φτέρης (σήμα κατατεθέν της χώρας) φαίνεται ότι γοήτευσε τους Νεοζηλανδούς.

Συνολικά, συμμετείχαν περίπου ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόροι που είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 σχέδια. Τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά αφού η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο είναι πολύ μικρή και υπάρχουν ακόμη αρκετές επιστολικές ψήφοι να μετρηθούν. Πάντως και τα δυο σχέδια αποτελούν έργο του ίδιου σχεδιαστή.

Την αλλαγή της σημαίας εισηγήθηκε πριν επτά μήνες για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας,Τζον Κευ, όταν και ζήτησε από πολίτες να καταθέσουν σχέδια, εναλλακτικά του εθνικού συμβόλου της Νέας Ζηλανδίας.

Από τις 10.300 προτάσεις που συνολικά κατατέθηκαν, το αρμόδιο 12μελες συμβούλιο επέλεξε τις 4 τελικές υποψηφιότητες. Λίγο αργότερα και μετά από πίεση της κοινής γνώμης που ήταν απογοητευμένη από τα προτεινόμενα σχέδια του Συμβουλίου, ένα πέμπτο σχέδιο προστέθηκε στις υποψηφιότητες, αυτό του Αάρον Ντάστιν που έλαβε και την τρίτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα η κατάταξη έχει ως εξής:

 

1. Kyle Lockwood, «Silver Fern» (662.160)

 

2. Kyle Lockwood, «Silver Fern (648.255)

 

3. Aaron Dustin, «Red Peak» (146.358)

 

4. Alofi Kanter, «Silver Fern» (97.164)

 

5. Andrew Fyfe, «Koru» (51.879)

 

Πηγή: dailymail.co.uk

 

Διαβάστε επίσης:

Το θλιβερό γράμμα μιας 12χρονης στον Άγιο Βασίλη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ