BBC: Ο Αμπαούντ ξέφυγε από τις ελληνικές αρχές τον Ιανουάριο

Οι ελληνικές αρχές επιχείρησαν να συλλάβουν τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, τον Ιανουάριο χωρίς όμως επιτυχία, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Επικαλούμενο πηγές της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το βρετανικό δίκτυο μεταδίδει πως η αστυνομία ήταν στα ίχνη του Αμπαούντ πριν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο ανατολικό Βέλγιο, στις 15 Ιανουαρίου.

Οι βελγικές διωκτικές αρχές σχεδίαζαν να συλλάβουν τον Αμπαούντ, ο οποίος τότε συντόνιζε τον πυρήνα τζιχαντιστών στο Βέλγιο, καθώς ανώτατος Βέλγος αστυνομικός βρισκόταν στην Αθήνα για να συντονίσει το ανθρωποκυνηγητό μαζί με τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πως ο Αμπαούντ κατάφερε να ξεφύγει, ενώ αναφέρεται ότι προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν σε οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο των Αθηνών με βάση το στίγμα του κινητού του, αλλά αυτό δεν λειτούργησε.

Η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε διπλή επιδρομή στην Αθήνα συλλαμβάνοντας έναν Αλγερινό αλλά όχι τον Αμπαούντ, στις 17 Ιανουαρίου.

Πηγή: BBC

Δείτε επίσης:

Στο λιμεναρχείο Καλύμνου κρατείται ο μετανάστης με τις “ύποπτες” φωτογραφίες στο κινητό

Συντετριμμένοι οι Eagles of Death Metal αφήνουν λουλούδια στο Μπατακλάν – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ