Το φαρμακερό σχόλιο της συγγραφέως του Χάρι Πότερ για τον Ντόναλντ Τράμπ

O Ντόναλντ Τράμπ είναι  «χειρότερος από τον Βόλντεμορτ», σχολιάζει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ,Τζ. Κ Ρόουλινγκ. Η συγγραφέας,αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, εξοργίστηκε από πρόταση του αμερικάνου πολιτικού για την απαγόρευση των μουσουλμάνων στην Αμερική.

Ο Ντόναλντ Τράμπ πυροδότησε διαδοχικές αντιδράσεις, όταν ανακοίνωσε πως κανείς μουσουλμάνος δεν θα μπορεί να εισέλθει στις ΗΠΑ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα  στο Παρίσι και την Καλιφόρνια.

Ωστόσο, παρά τις όποιες αντιδράσεις ο Τράμπ ήταν αδιάλλακτος και δεν είχε διάθεση να ανακαλέσει την απόφασή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν με νοιάζει».

Η θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση του γραφείου του Τραμπ: “Ο Ντόναλντ Τράμπ κάνει έκκληση για μια συνολική και πλήρη απομάκρυνση των μουσουλμάνων που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες”.  Συνεργάτες του μάλιστα επιβεβαίωσαν ότι η απαγόρευση θα ισχύει όχι μόνο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά και για τους τουρίστες.

Η ανακοίνωση αυτή οδήγησε πολλούς ανθρώπους να αρχίζουν να συγκρίνουν τον Τράμπ με τον Λόρδο Βόλντεμορτ, έναν φανταστικό – μανιακό χαρακτήρα της κινηματογραφικής σειράς “Χάρι Πότερ”.

Όταν η συγγραφέας του Χάρι Πότερ κατάλαβε τι συμβαίνει ανέφερε ότι στην πραγματικότητα ο Τράμπ είναι χειρότερος από τον Βόλντερμοντ. Πολλοί συμφώνησαν με το σχόλιό της , ενώ άλλοι επισήμαναν ότι ο Τράμπ δεν έχει δολοφονήσει κανέναν. To μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι το σχόλιό της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για διάφορα κουίζ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. 

Πηγή: telegraph.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία κοντά στη Σμύρνη- Πνίγηκαν 6 ανήλικοι πρόσφυγες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ