Sueddeutsche: Πέρασε μισός χρόνος και δεν έγινε τίποτα

«Πέρασε μισός χρόνος και δεν έγινε τίποτα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung ενώ στον υπότιτλο η εφημερίδα σημειώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί προφανώς όλες τις υποσχέσεις της προς την ΕΕ». Η SZ γράφει:

«Η Ελλάδα καθυστερεί προφανώς τις συμφωνίες με τους δανειστές που αφορούν την ανεξάρτητη διοίκηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν έχει κανείς την εντύπωση ότι η Αθήνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παραχωρήσει κρατική περιουσία σε ανεξάρτητα χέρια» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Μισό χρόνο αργότερα δεν υπάρχει πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος. Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι στο μεταξύ εξοργισμένες διότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει ούτε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για τη σύσταση και διοίκηση ενός ειδικού ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες χώρες της Ευρωζώνης, η Κομισιόν προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να επεξεργαστεί από κοινού με την Αθήνα ένα αποδεκτό σχέδιο για τη λειτουργία του ειδικού ταμείου. Μέχρι στιγμής όμως δεν κατέστη δυνατό».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Ο Σουλτς προειδοποιεί: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί

Υπερδιπλασιάστηκε σε ένα χρόνο ο αριθμός των τζιχαντιστών

Νέο βίντεο-φρίκη των Τζιχαντιστών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ