Υπερδιπλασιάστηκε σε ένα χρόνο ο αριθμός των τζιχαντιστών

Υπερδιπλασιάστηκε σε διάστημα ενός έτους ο αριθμός των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ, φτάνοντας τις 27.000, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Soufan Group, ινστιτούτο που ειδικεύεται στον τομέα των Πληροφοριών, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

“Το φαινόμενο των ξένων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ έχει πραγματικά παγκόσμιο χαρακτήρα” αναφέρεται στην έκθεση.

Συνολικά, 27.000 έως 31.000 ξένοι τζιχαντιστές που προέρχονται από 86 χώρες βρίσκονται  στη Συρία και το Ιράκ. “Ο αριθμός αυτός έχει υπερδιπλασιασθεί από την έκδοση της τελευταίας έκθεσης τον Ιούνιο 2014 και διαπίστωνε την παρουσία 12.000 ξένων τζιχαντιστών στις δύο χώρες, “παρά τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και τον περιορισμό της ροής των ξένων μαχητών προς τη Συρία”.

“Η επιτυχία του Ισλαμικού Κράτους ξεπερνά τα όνειρα των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η Αλ Κάιντα, που εμφανίζονται πλέον ντεμοντέ. Προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές στις τάξεις του και ενέπνευσε άλλους για να γίνουν υποστηρικτές” αναφέρεται στην έκθεση.

Συγκεκριμένα, υπερδιπλασιάσθηκε ο αριθμός των ατόμων που προέρχονται από τη δυτική Ευρώπη, με 5.000 συνολικά άτομα, ανάμεσά τους 1.700 από τη Γαλλία, ενώ παρέμεινε σταθερός στη βόρεια Αμερική, με 280 άτομα.

Οι προερχόμενοι από τη Μέση Ανατολή τζιχαντιστές είναι 8.240, από τους οποίους 2.500 Σαουδάραβες και 8.000 από τις χώρες του Μάγρεμπ.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που προέρχονται από τη Ρωσία και την κεντρική Ασία έχει εκτιναχθεί κατά 300%, στις 4.700, από τις οποίες οι 2.400 είναι Ρώσοι. Υπάρχουν επίσης 2.100 Τούρκοι. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μάθαιναν σκοποβολή οι μακελάρηδες του Σαν Μπερναρντίνο

Τρεις τραυματίες στη Μόσχα από έκρηξη βόμβας

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ