Μοσκοβισί: Υπάρχει πνεύμα συνεργασίας…

Την καλή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας για την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, τόνισε σε δηλώσεις του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. «Προχωράμε καλά με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και ελπίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με θετικό τρόπο προς την ολοκλήρωση» του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων, δήλωσε κατά την είσοδό του στο σημερινό Eurogroup, σχολιάζοντας ότι παρότι δεν υπάρχει εξαρχής συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει πνεύμα συνεργασίας.

Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση της πορείας των εργασιών από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε ότι αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016 από τη Βουλή, το Σάββατο, σχολίασε ότι ψηφίστηκε στη βάση «περισσότερο ευνοϊκών ή λιγότερο δυσμενών υποθέσεων» κάτι που αποτελεί «καλή εξέλιξη».

Παράλληλα, ΄σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε ότι χρειάζεται να συνεχιστεί η «δουλειά» για «να επιτευχθεί η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης». 

 

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Μοσκοβισί για τον Κατρούγκαλο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ