“Δεν είσαι Μουσουλμάνος, αδελφέ” απαντούν οι Βρετανοί στον τρομοκράτη

Το μαχαίρωμα ενός άνδρα στο μετρό του Λονδίνου σε μια τρομοκρατική επίθεση, όπως την χαρακτήρισε η αστυνομία, προκάλεσε μια έξυπνη απάντηση από έναν διερχόμενο που άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή στη Βρετανία: “Δεν είσαι Μουσουλμάνος, αδελφέ”.

Ο 29χρονος δράστης φώναξε “Αυτό είναι για τη Συρία” καθώς επιτίθετο σε έναν 56χρονο άνδρα και απείλησε άλλους προτού συλληφθεί από την αστυνομία που χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter δείχνουν τους αστυνομικούς να πλησιάζουν έναν άνδρα που κραδαίνει μαχαίρι και τελικά να τον ρίχνουν στο έδαφος, μετά την επίθεση, κατά την οποία δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στον σταθμό του Λέιτονστόουν.

Ένας περαστικός που στεκόταν κοντά σε μια λίμνη αίματος φώναξε τη φράση αυτή στη λονδρέζικη αργκό που έγινε γρήγορα ένα δημοφιλές χάσταγκ στο Twitter, #YouAintNoMuslimBruv, για να δείξει πως μια τέτοια επίθεση δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ.

Μερικοί χρήστες του Twitter παρέθεσαν αποσπάσματα από ιερά κείμενα του ισλαμισμού που αντικρούουν τους ισλαμιστές οι οποίοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Ισλάμ για να δικαιολογήσουν επιθέσεις σε άοπλους πολίτες και για να στρατολογήσουν υποστηρικτές από τη Δύση και τη Μέση Ανατολή.

“#YouAintNoMuslimBruv, είσαι άλλος ένας ψυχοπαθής που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη θρησκεία ως δικαιολογία για τις βάρβαρες πράξεις του!” γράφει στο Twitter η Νατάσα.

Βρετανικά πολεμικά αεροπλάνα άρχισαν την Πέμπτη να πραγματοποιούν αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, λίγες ώρες αφότου οι βουλευτές έδωσαν την έγκρισή τους.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποστηρίξει πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα αυξήσουν την πιθανότητα μιας επίθεσης στη Βρετανία, την οποία, οι ισλαμιστές θεωρούν ήδη έναν από τους κύριους στόχους τους, όπως λέει.

Σύμφωνα με τον Σαλίμ Πατέλ, που έχει ένα μικρό κατάστημα μέσα στον σταθμό του Λέιτονστόουν, ο δράστης στη αρχή χτύπησε με βιαιότητα τον πενηντάχρονο για να χάσει τις αισθήσεις του, προτού βγάλει μια λάμα και κάνει “παλινδρομικές κινήσεις” σαν να ήθελε να αποκεφαλίσει το θύμα.

Ένας άλλος άνδρας, ο 33χρονος μηχανικός Ντέιβιντ Πέδερς, τραυματίστηκε ελαφρά στον λαιμό προσπαθώντας να μπει ανάμεσα στον δράστη και στο θύμα. Είναι ένας από εκείνους που είπαν πως ο δράστης “είπε κάτι για τη Συρία”.

“Είχε αυτόν τον αέρα, αυτή τη λάμψη της τρέλας στο βλέμμα”, δήλωσε στην Daily Mail, εκφράζοντας τη λύπη του που άλλοι μάρτυρες ήταν “τόσο απασχολημένοι με το να τραβάνε τη σκηνή με τα κινητά τους αντί να επέμβουν”.

Ο δράστης είχε φθάσει με συρμό του μετρό στον σταθμό και ήταν “πολύ επιθετικός”, είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κριστίνα, μια νοικοκυρά που δεν ήθελε να πει το επίθετό της, η οποία βρισκόταν στον υπόγειο μαζί του. “Ήταν οργισμένος, φώναζε” πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτες στο Μετρό του Λονδίνου – ΦΩΤΟ

Bρετανική αστυνομία: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ