Η Τουρκία σταματά τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στη Μοσούλη

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την περαιτέρω μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μοσούλης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους , αφού η Βαγδάτη απείλησε ότι θα προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη για να αναγκασθεί η Άγκυρα να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι δήλωσε ότι η χώρα του θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εάν οι τουρκικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν εντός 48 ωρών, λέγοντας ότι η ανάπτυξή τους έγινε χωρίς την γνώση και την έγκριση της ιρακινής κυβέρνησης και ότι συνιστά παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ.

Η Τουρκία ανέπτυξε εκατοντάδες στρατιώτες σε στρατόπεδο κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, κάνοντας λόγο για αλλαγή φρουράς ρουτίνας στο πλαίσιο προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης Αράβων μαχητών, γεγονός που εξόργισε την ιρακινή κυβέρνηση, η οποία κατήγγειλε ότι οι στρατιωτικές κινήσεις της Άγκυρας έγιναν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και χωρίς συντονισμό με τη Βαγδάτη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ είχε ανακοινώσει ότι ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Το Ιράκ ζητά την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την Μοσούλη

Εντοπίστηκε γιάφκα ισλαμιστών κοντά στο Παρίσι

Παίχτες χάντμπολ απέτρεψαν άντρα που απειλούσε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ