Toν Ιανουάριο η απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα

Τον Ιανουάριο θα αποφασίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις από την Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις της Ε.Ε για το ελληνικό Δημόσιο Χρέος τις οποίες το ΔΝΤ θα αξιολογήσει, πριν προχωρήσει σε απόφαση.

Ο κ. Ράις ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα φθάσει στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, το οποίο θα εξετάσει την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων.

Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Reuters ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί την ιδέα η ελάφρυνση του χρέους να συνοδεύεται μακροπρόθεσμα από συγκεκριμένους όρους και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Ράις έδειξε πως το ΔΝΤ συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση.

«Θέλουμε και τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους αυτή είναι η θέση μας. Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει μιλήσει επανειλημμένα για δύο πυλώνες. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει σενάρια που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ερωτηθείς για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τις τιμές στις οποίες έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν μετείχε στη σχετική διαδικασία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Τσακαλώτος: Τον Φεβρουάριο η συζήτηση για το χρέος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ