Μακελειό στην Καλιφόρνια – 14 νεκροί 17 τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ με τουλάχιστον 14 νεκρούς και 17 τραυματίες, όταν τρεις ένοπλοι δράστες άνοιξαν πυρ τα τυφλά, σε κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Νεκροί από αστυνομικά πυρά έπεσαν οι δύο δράστες τις επίθεσης, ένας άνδρας και μία γυναίκα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, κατόπιν κινηματογραφικής καταδίωξης που ακολούθησε, σχεδόν 5 ώρες μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με το NBC το όνομα του δράστη είναι Syed Farook, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα η μεταξύ τους σχέση.

Οι αρχές «χτενίζουν» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν και τον τρίτο δράστη.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια αλλά και ούτε ποια ήταν η σχέση μεταξύ των δύο δραστών. «Δεν γνωρίζουμε που είναι οι δράστες. Οι ένοπλοι ήρθαν προετοιμασμένοι να κάνουν ότι έκαναν. Έμοιαζε σαν να βρίσκονταν σε αποστολή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πυροτεχνουργοί βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης προκειμένου να εξετάσουν αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί. Ο σερίφης της περιοχής ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών. «Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι τα βήματα με τα οποία θα κάνουμε την Αμερική μία πιο ασφαλή χώρα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

H υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως πρέπει να γίνουν βήματα προς την καταπολέμηση της βίας. «Αρνούμαι να το δεχτώ ως κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να λάβουμε άμεσα δράση για να σταματήσουμε τη βία» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

 

Διαβάστε επίσης:

Καλιφόρνια – Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι των δραστών

Νεκρός ο δεύτερος δράστης της Καλιφόρνια

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ένας από τους δράστες της Καλιφόρνια

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ