Mία κούκλα βιτρίνας διαφορετική από όλες τις άλλες – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας συνταξιούχος από την Κίνα απέδειξε παρά την προχωρημένη ηλικία του ότι δεν τα έχει χαμένα, όταν κατασκεύασε από το μηδέν μια χορεύτρια- ρομπότ που την προορίζει για κούκλα βιτρίνας. Ο Li Zuchen, συνταξιούχος μηχανικός από την Τσανγκτσούν και υπεύθυνος για το συγκεκριμένο επίτευγμα  εμπνεύστηκε για πρώτη φορά το ρομπότ- χορεύτρια μια δεκαετία πριν, όταν επισκέφθηκε ένα εμπορικό κέντρο.

Ήθελε να ζωντανέψει τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων, όπως δηλώνει ο ίδιος. Έτσι, ξεκίνησε να φτιάχνει τη δική του  κούκλα– χορεύτρια – που του πήρε οκτώ ολόκληρα χρόνια για να την τελειοποιήσει. Ο Λι είπε: «Βρήκα τις κούκλες βιτρίνας  να είναι βαρετές και χωρίς ενδιαφέρον και αναρωτήθηκα γιατί με όλη την τεχνολογία της ρομποτικής εκεί έξω κανείς δεν είχε σκεφτεί να δώσει σε αυτές τις κούκλες  κίνηση.”

Ο 63χρονος αποφάσισε να δημιουργήσει  μια κινούμενη κούκλα βιτρίνας για να αναδείξει περισσότερο  τα ρούχα με μερικές από τις πιο πρόσφατες χορευτικές κινήσεις – αυτό φυσικά σήμαινε την εγκατάσταση κινητήρων στα χέρια, τα πόδια και τους γοφούς της κούκλας έτσι ώστε να είναι σε θέση να “εκτελέσει” τις χορευτικές κινήσεις. Η κούκλα μπορεί  να κυματίσει  τα χέρια της και  να κουνήσει τα πόδια της με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου.

Να σημειωθεί, πως ο Λι άρχισε το έργο πριν από οκτώ χρόνια, αφιερώνοντας ώρες  στην απαραίτητη έρευνα που θα του υποδείκνυε  πώς να μετατρέψει την κούκλα σε χορεύτρια.Ξόδεψε 150.000 RMB (£ 15.590) για την κατασκευή του ρομπότ, το οποίο μπορεί τώρα να κινούν τα άκρα του,  να γυρίζει από άκρη σε άκρη, και να χορεύει ανάλογα  με τη μουσική.

Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο έχουν αγκαλιάσει την ενέργεια του συνταξιούχου και τον επιβραβεύουν συνεχώς. Ο ίδιος αποκαλεί την εφεύρεσή του ως κόρη του και ελπίζει πως θα είναι σύντομα η ιδανική βοηθός για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων μόδας.

Δείτε τις φωτο εδώ:

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή: mirror.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Aυτοκτόνησε μαθήτρια επειδή ήταν αλλεργική στο WiFi

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ