16 χρόνια στη φυλακή εξαιτίας ενός τατουάζ

O Luis Lorenzo Vargas κρίθηκε αθώος και απελευθερώθηκε μετά από 16 χρόνια στη φυλακή επειδή είχε το ίδιο τατουάζ δάκρυ με έναν βιαστή. Ο 46χρονος, Luis Lorenzo Vargas, καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών γυναικών το 1999, μετά από δικαστική απόφαση η οποία έκρινε ότι ήταν αυτός ο δράστης και ο υπεύθυνος για τον βιασμό 39 γυναικών. Αλλά μετά από μια μακρά εκστρατεία για την απελευθέρωσή του, ένας δικαστής στο Λος Άντζελες ανακάλεσε την απόφασή του, ύστερα από τα αποτελέσματα εξέτασης DNA  που απέδειξαν ότι δεν είχε διαπράξει ο 46χρονος το έγκλημα.

Ο κ. Vargas ξέσπασε σε λυγμούς, όταν ο δικαστής του είπε ότι είχε κρίνεται ένοχος– και αμέσως μετά αναφώνησε: “Σ’αγαπώ ” απευθυνόμενος στη μητέρα του που βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, συνοδευόμενη από την κόρη του 46χρονου. Μιλώντας έξω από το δικαστήριο , η μητέρα του, Alatorre Blanca , δήλωσε στο LA Times : ” Αισθάνομαι απέραντη οργή. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε άλλους ανθρώπους.Απλά δεν μπορεί. Είναι αδικία”.

Να σημειωθεί πως ο πραγματικός εισβολέας, καταζητείται από το FBI,  και πως η παρεξήγηση δημιουργήθηκε επειδή τα στοιχεία του δράστη ανέφεραν πως έφερε ένα δάκρυ τατουάζ κάτω από το αριστερό του μάτι. Οι ανακριτές λένε τώρα ότι το τατουάζ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ουλή ή μελανιά. Ο κ. Vargas είχε «χτυπήσει» ένα τατουάζ δάκρυ σε παρόμοια θέση στο πρόσωπό του με αποτέλεσμα να συλληφθεί επειδή τα προσωπικά στοιχεία του καταζητούμενου ταίριαζαν με τα δικά του.

Παρά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης, ο Vargas παραμένει υπό κράτηση εξαιτίας κάποιων μεταναστευτικών ζητημάτων. Τέλος, να αναφερθεί ότι οι δεν υπήρξαν γνωστές επιθέσεις του « βιαστή με το τατουάζ – δάκρυ» από το 2013 , αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι είναι ακόμα ελεύθερος.

 

Πηγή: independent.co.uk

 

Διαβάστε επίσης:

 

Όχι του Πούτιν στο αίτημα του Ερντογάν για συνάντηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ