Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Μάλι

Σύμφωνα με αξιωματούχους Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμάκο, στο Μάλι. Οι ειδικές δυνάμεις του Μάλι συνέλαβαν δύο υπόπτους  οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται με  την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμάκο που άφησε 20 νεκρούς.  Η ταυτότητα των υπόπτων καθώς και η εικάζουσα συμμετοχή  τους στην επίθεση της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Radisson Blu δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

O υπουργός Ασφάλειας του Μάλι, Salif Traore, δήλωσε την Πέμπτη ότι υπήρχαν δύο εισβολείς οπλισμένοι με AK-47 τουφέκια. “Άνοιξαν πυρ από την είσοδο του ξενοδοχείου, στο λόμπι, το εστιατόριο, και διαδρόμους. Πυροβολούσαν αδιακρίτως τους ανθρώπους”, είπε. Να σημειωθεί πως στις 20 Νοεμβρίου, ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και κράτησαν 170 άτομα ομήρους. Η ομηρία διήρκησε 9 ώρες και έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα ενώ ακόμα 14 τραυματίστηκαν.

Η ομάδα Al-Murabitoun, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα με επικεφαλής τον μονόφθαλμο αλγερινιανό τζιχαντιστή Mokhtar Belmokhtar, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.Μια άλλη ομάδα τζιχαντιστών από το κέντρο του Μάλι, η Macina Liberation Front (LWF), ανέλαβε επίσης την ευθύνη, λέγοντας ότι υπήρχαν πέντε δράστες και ότι τρεις διέφυγαν.

 

 Διαβάστε επίσης:

Ζάιμπερτ: Ο Τσίπρας, η Μέρκελ και ο Ερντογάν θα συναντηθούν για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ