Ομπάμα: “Δεν βάφω τα μαλλιά μου”!

Μιλώντας σε φοιτητές ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε το οφθαλμοφανές: δεν βάφει τα μαλλιά του, σε αντίθεση με κάποιους άλλους ηγέτες που θα μπορούσε να κατονομάσει, αλλά δεν το κάνει.

“Το πρώτο πράγμα που θέλω από τους νέους είναι να σταματήσουν να με λένε γέρο. Ελάτε …με πληγώνετε”, αστειεύθηκε ο Ομπάμα απαντώντας σε καμποτζιανό φοιτητή, σε συγκέντρωση στο δημαρχείο της Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται ο πρόεδρος, που του ζήτησε να του δώσει τη σοφή συμβουλή του καθώς –όπως του είπε– “εσείς οδεύετε σε πολύ προχωρημένη ηλικία”.

“Όταν ανέλαβα την προεδρία δεν είχα ούτε μία άσπρη τρίχα και τώρα έχω πολλές …δεν βάφω τα μαλλιά μου, ενώ πολλοί άλλοι ηγέτες το κάνουν. Δεν θα πω ποιοι. Αλλά οι κουρείς τους το γνωρίζουν κι οι κομμωτές τους”. Πράγματι, τα μαλλιά του Ομπάμα ήταν κατάμαυρα, χωρίς ίχνος άσπρης τρίχας όταν ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2009.

Το αληθινό χρώμα των μαλλιών κάποιου ηγέτη έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο αντιπαράθεσης. Ένα από τα μυστικά που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν πήρε στον τάφο του είναι αν έβαφε τα σκούρα μαλλιά του. Ο ίδιος πάντα το διέψευδε και το αντίθετο δεν προέκυψε ποτέ ως πληροφορία από τον κουρέα του.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ κατέθεσε κάποτε αγωγή εναντίον γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων επειδή είχε μεταδώσει ότι έβαφε τα μαλλιά του σκούρα καστανά.Οι κινέζοι ηγέτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν συνήθως …ύποπτα σκούρα μαλλιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

80 όμηροι αφέθηκαν από τους τζιχαντιστές στο Μάλι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ