Συγκλονιστική μαρτυρία για τη “μάχη” στο Μπατακλάν: Ήταν η κόλαση επί γης – ΒΙΝΤΕΟ

«Για την ώρα ακόμα και ο ύπνος είναι πολύ δύσκολος» εξομολογείται για τα όσα φοβερά έζησε μέσα στο Μπατακλάν, ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της αστυνομίας που μπήκε στο θέατρο ενώ περιγράφει στο NBC βήμα-βήμα τη «μάχη» με τους τρομοκράτες.

«Ήταν η κόλαση επί γης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζέρεμι. «Κανένας ήχος. Καμία κραυγή. Όλοι έμεναν ακίνητοι γιατί φοβόντουσαν τους τρομοκράτες» συμπληρώνει.

Η ομάδα του Τζέρεμι γνώριζε ότι δύο τρομοκράτες είχαν ταμπουρωθεί στον δεύτερο όροφο. «Πολλοί μας ζητούσαν να τους βοηθήσουμε γιατί ήταν τραυματισμένοι και αιμορραγούσαν αλλά εμείς έπρεπε να βρούμε τους τρομοκράτες» σημειώνει, περιγράφοντας τις εικόνες που είδε μπαίνοντας στο θέατρο.

«Προσπάθησα να μιλήσω στους τρομοκράτες και αυτοί μου είπαν ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν. Γι’ αυτό τους ζήτησα έναν τηλεφωνικό αριθμό για να επικοινωνήσουν οι διαπραγματευτές» συνεχίζει ο Τζέρεμι. Ακολούθησαν πέντε πολύ σύντομα τηλεφωνήματα «αλλά δεν επρόκειτο για διαπραγματεύσεις. Ήθελαν απλά χρόνο για να προετοιμαστούν για την τελική επίθεση».

Ακολούθησε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η επιχείρηση. Η ομάδα του Τζέρεμι έσπασε την πόρτα και οχυρώθηκε πίσω από μια βαριά αλεξίσφαιρη ασπίδα. Όταν πέρασαν την πόρτα οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ. Περισσότερες από 25 σφαίρες από καλάσνικοφ καρφώθηκαν στην ασπίδα με μια σφαίρα να τραυματίζει έναν αστυνομικό, τον οποίο άφησαν πίσω καθώς η ομάδα έπρεπε να συνεχίσει να προχωρά.

Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά καθώς μέσα στον χώρο βρίσκονταν 20 όμηροι. «Ήταν πολύ επικίνδυνο. Εμείς συνεχίζαμε να προχωράμε παρά τα εμπόδια που συναντούσαμε» λέει ο Τζέρεμι. Σε κάποια φάση βρέθηκαν στην ίδια ευθεία με τους τρομοκράτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε κάτι που έμοιαζε με αδιέξοδο. Τότε ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ενώ ο δεύτερος πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς.

Παρά την εμπειρία του σε πολεμικές επιχειρήσεις ο Τζέρεμι λέει ότι όσα έζησε στο Μπατακλάν «ήταν πολύ έντονα και πολύ δύσκολα για τον ίδιο και τους άνδρες του». 

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό ντοκουμέντο – Η στιγμή που η γυναίκα καμικάζι πυροδοτεί τα εκρηκτικά – ΒΙΝΤΕΟ

O εγκέφαλος του Παρισιού έπινε μπύρες και κάπνιζε χασίς μετά τις επιθέσεις – BINTEO

Στέλνουν στα δικαστήρια τον Σόϊμπλε για το Grexit

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ