Σε κατάσταση συναγερμού η Ρώμη για τη φύλαξη “ευαίσθητων στόχων”

Επί σχεδόν μια ώρα παρέμεινε κλειστό το μετρό της Ρώμης εξαιτίας ύποπτου δέματος, το οποίο είχε εντοπιστεί στην στάση Lepanto της γραμμής Α, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον ‘Αγιο Πέτρο. Οι πυροτεχνουργοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και μπόρεσε να εξακριβωθεί ότι δεν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την καθιερωμένη πρωινή λειτουργία στον θρησκευτικό ξενώνα της Αγίας Μάρθας, στον οποίο διαμένει, υπογράμμισε: «Καταραμένοι όσοι δραστηριοποιούνται υπέρ του πολέμου και των όπλων». Το ‘Αγιο Έτος των καθολικών πρόκειται να ξεκινήσει, όπως έχει προγραμματισθεί, στις 8 Δεκεμβρίου. Τις ώρες αυτές, όπως διέρρευσε, οι ιταλικές αρχές τελειοποιούν μια νέα τεχνολογία η οποία είναι σε θέση να εξουδετερώνει τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα τα οποία επιτρέπουν να πετούν τυχόν ύποπτα μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drone).

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αύξησε τις τελευταίες ώρες το επίπεδο επιφυλακής της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των στρατιωτικών που φυλάσσουν τους λεγόμενους «ευαίσθητους στόχους». Το FBI έχει ειδοποιήσει τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι ο ‘Αγιος Πέτρος στο Βατικανό, το θέατρο Λα Σκάλα και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου μπορεί να αποτελέσουν πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.

Σε σχέση πάντα με τον τρομοκρατικό κίνδυνο, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του ISIS, του Dabiq, αναφέρεται: «Ζητάμε από τον Αλλάχ να στηρίξει τους μουτζαχεντίν κατά των πρακτόρων των ηγετών της ειδωλολατρίας και των σταυροφόρων, ώστε η σημαία του χαλιφάτου να κυματίσει στην Κωνσταντινούπολη και στην πόλη του Βατικανού».

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο “εγκέφαλος” των επιθέσεων σύμφωνα με την γαλλική τηλεόραση

Σε εξέλιξη έξι έρευνες στην περιοχή των Βρυξελλών

Bild: Με ασθενοφόρο θα μετέφεραν τα εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου – Στόχος και η Μέρκελ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ