Παρίσι – Έρευνες για την ταυτοποίηση των νεκρών και των συλληφθέντων

Έρευνες διεξάγονται για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των νεκρών και των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί και οι ερευνητές δεν είναι “αυτήν τη στιγμή” σε θέση να μιλήσουν για την παρουσία του θεωρούμενου ως εγκέφαλου των επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

“Κανείς δεν έχει μπορέσει να εισέλθει στο κτίριο, κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις της σήμανσης δεν έχουν ακόμη αρχίσει”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, επιφορτισμένος με την έρευνα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

“Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να σας δώσουμε τα στοιχεία ταυτότητας” των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν και των επτά συλληφθέντων. Θα γίνουν όλες οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος είναι ποιος και σε σχέση με τι, θα σας πούμε ποιος βρισκόταν στο διαμέρισμα”, δεσμεύθηκε ο γενικός εισαγγελέας.

Οι έρευνες από την Παρασκευή επέτρεψαν “μέσω της τηλεφωνίας, της παρακολούθησης και των μαρτυριών τη συλλογή στοιχείων που μπορούσαν να αφήσουν να εννοηθεί ότι ο ονομαζόμενος Αμπαούντ ήταν πιθανόν να βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα κρησφύγετο στο Σεν Ντενί”, εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας.

Στους δύο νεκρούς “περιλαμβάνεται μία νεαρή γυναίκα που ανατινάχθηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά της και ένας άνδρας που βρέθηκε στο τέλος της επιχείρησης και είχε πληγεί από βλήματα και χειροβομβίδες”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Γάλλοι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια διώχνουν τους πολίτες από το Σεν Ντενί – ΒΙΝΤΕΟ

Hashtag στο twitter για την “ηρωική σκυλίτσα” Nτίζελ #jesuisunchien

Δεν απέκλεισε τη χρήση ενόπλων δυνάμεων στη Γερμανία ο Σόιμπλε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ