Αυτός είναι ο Νο 1 καταζητούμενος τρομοκράτης – ΦΩΤΟ

Ο Salah Abdeslam είναι ο όγδοος δράστης του μακελειού στο Παρίσι και περιγράφεται από τις αρχές ως ένας από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους του κόσμου. Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στο Βέλγιο και είναι Γάλλος υπήκοος.

Ο Salah εμπλέκεται και σε πρόσφατες επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι τζιχαντιστές ενώ πριν από λίγο φέρεται να συνελήφθη στο Βέλγιο.

Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ο 26χρονος φέρεται να πέρασε στα γαλλο-βελγικά σύνορα με αποτέλεσμα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να τον αναζητά όλη η Ευρώπη.

Ο Salah Abdeslam και οι δυο συνεπιβάτες του ταξίδευαν οδικώς και τους έγινε σήμα από την αστυνομία να σταματήσουν κοντά στα σύνορα Γαλλίας – Βελγίου το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία. Τους επετράπη όμως να σταματήσουν το ταξίδι τους γιατί από τον έλεγχο που έγινε, τα ονόματά τους δεν προέκυψε να βρίσκονται σε καμία λίστα καταζητούμενων.

Αργότερα όμως προέκυψε ότι ο 26χρονος καταζητούμενος ήταν εκείνος που νοίκιασε το αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το Bataclan και το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο αδερφός του καταζητούμενου, ο 31χρονος Ibrahim Abdeslam, γνωστός και ως Brahim Abdeslam ήταν ανάμεσα στους τζιχαντιστές καμικάζι που ανατινάχθηκε στην επίθεση στην Rue Voltaire. Ο τρίτος αδερφός Abdeslam, το μικρό όνομα του οποίου δεν είναι γνωστό, έχει συλληφθεί στο Βέλγιο.

 Διαβάστε επίσης:

Π. Σπίγκελ: Ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών κοντά στα κτίρια της Κομισιόν – ΦΩΤΟ

“Γνωστός” από το 2012 ένας από τους εισβολείς του Μπατακλάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ