Γάλλος ή Βέλγος ο δεύτερος δράστης που ταυτοποιήθηκε

Το πτώμα ενός δεύτερου βομβιστή αυτοκτονίας, που βρέθηκε στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Μία από τις πηγές αυτές είπε ότι ο δράστης ήταν Γάλλος υπήκοος, ενώ μια άλλη ανέφερε πως ήταν Βέλγος. Εξάλλου, μια γαλλική αστυνομική πηγή είπε ότι ένας από τους αδελφούς του νεκρού βομβιστή, που είχε συλληφθεί στο Βέλγιο, αφέθηκε ελεύθερος, κάτι που διέψευσαν σχεδόν αμέσως οι βελγικές αρχές. Ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διατάχθηκε από δικαστή η παράταση της προσωρινής κράτησής του.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητά έναν τρίτο αδελφό που ενδέχεται να σκοτώθηκε στις επιθέσεις ή να κρύβεται. Το Βέλγιο έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Σύμφωνα με μια πηγή, τα τρία αδέλφια ζούσαν στις Βρυξέλλες και ήταν Γάλλοι ωστόσο άλλες πηγές επιμένουν ότι είχαν τη βελγική υπηκοότητα.

Τα χαρτιά του ενός από τους δύο αδελφούς –αυτού για τον οποίο οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται– παρουσιάστηκαν το πρωί του Σαββάτου σε αστυνομικούς σε οδικό έλεγχο στα σύνορα του Βελγίου με τη Γαλλία. Οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να καθορίσουν αν ο άνθρωπος που τα έδωσε στις αρχές ήταν ο νόμιμος κάτοχός τους.

Ο πρώτος από τους δράστες που ταυτοποιήθηκαν από τις γαλλικές αρχές ήταν ο Γάλλος Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, 29 ετών.

Πηγή: AMΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση του προσωπικού των μυστικών υπηρεσιών αποφάσισε το Βερολίνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ