Πήρε 36.000 ευρώ για να μεταφέρει 18 πρόσφυγες στη Γερμανία

Δύο χιλιάδες ευρώ από καθένα, από συνολικά 18 πρόσφυγες, πήρε νεαρός Ρουμάνος προκειμένου να τους μεταφέρει από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στη Γερμανία.

Το “ταξίδι” σταμάτησαν όμως αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της σήραγγας Κερδυλλίων, διαπίστωσαν ότι σε όχημα τύπου βαν που οδηγούσε 20χρονος Ρουμάνος, επέβαιναν συνολικά 18 αλλοδαποί (16 υπήκοοι Συρίας – 2 υπήκοοι Ιράκ), που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα μας από σημείο της ελληνο – τουρκικής μεθορίου και επιβιβάστηκαν στο van, με αρχικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τελικό, τη Γερμανία. Για την παράνομη μεταφορά του, έκαστος αλλοδαπός κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 2.000 δολαρίων, με το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος να ανέρχεται στα 36.000 δολάρια.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Φόβοι στη Γερμανία για είσοδο τρομοκρατών μαζί με τους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ – σοκ μέσα από το αιματοβαμμένο Μπατακλάν – Σκληρή εικόνα

Τουρκία – Καμικάζι του ISIS ανατινάχθηκε την ώρα που τον πλησίαζαν αστυνομικοί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ