Τουρκία – Καμικάζι του ISIS ανατινάχθηκε την ώρα που τον πλησίαζαν αστυνομικοί

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, όταν ένας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια εφόδου της τουρκικής αστυνομίας αργά χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στην πόλη Γκαζιάντεπ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γκαζιάντεπ, η μεγάλη αυτή πόλη που βρίσκεται στην μεθόριο με την Συρία, απέχει 300 χιλιόμετρα από την Αττάλεια, όπου πραγματοποιείται σήμερα και αύριο η σύνοδος κορυφής της G20, κατά την οποία οι ηγέτες των πιο πλούσιων κρατών του πλανήτη αναμένεται να συζητήσουν τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε την ώρα που πλησίαζαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησε μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα σε δεκαόροφο κτίριο της πόλης αυτής, στο οποίο υπήρχαν υποψίες ότι κρυβόντουσαν τζιχαντιστές, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή στο πλαίσιο της έρευνάς της για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στις 10 Οκτωβρίου μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας και στοίχισε τη ζωή σε 102 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν μια “πορεία για την ειρήνη”, στην πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η έφοδος στο διαμέρισμα έγινε την επομένη των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Χθες εξάλλου, τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό την ώρα που πλησίαζαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στην μεθόριο με την Συρία, κοντά στην Γκαζιάντεπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

“Οι επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ”

Νέα εξέλιξη: Βρέθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις – έξι συλλήψεις

Ποιος είναι ο Ομάρ Ισμαίλ Μοστεφάι που σκόρπισε τον θάνατο στο Παρίσι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ