Συρία- Αντάρτες και ακτιβιστές καταγγέλλουν τις επιθέσεις στο Παρίσι

Δεκάδες οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία κατήγγειλαν τις πολύνεκρες επιθέσεις που διαπράχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος  στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για μια επίθεση εναντίον των «αξιών της ανθρωπότητας».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, 99 ένοπλες οργανώσεις οι οποίες δρουν στη Συρία, περιλαμβανομένης της Τζάις αλ Ισλάμ («Στρατός του Ισλάμ») καταδίκασαν «με τους εντονότερους όρους» τις επιθέσεις στο Παρίσι, που σκότωσαν τουλάχιστον 129 ανθρώπους.

Στην ανακοίνωση, η συντονισμένη επιχείρηση που διεξήγαγε το ΙΚ χαρακτηρίζεται μια «εγκληματική επίθεση», η οποία αντίκειται «στους νόμους και τις αξίες της ανθρωπότητας».

Η πλειονότητα των οργανώσεων ανταρτών στη Συρία πολεμούν τόσο εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και του ΙΚ, που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του εδάφους της Συρίας και του Ιράκ.

«Αυτή η τρομοκρατία δεν διαφέρει από την τρομοκρατία που υφίσταται καθημερινά ο συριακός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι οργανώσεις των ανταρτών απηύθυναν παράλληλα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει τις γενεσιουργές αιτίες της τρομοκρατίας στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι ο «όλος ο κόσμος» γίνεται «θύμα της παραμονής του καθεστώτος του Άσαντ και των τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Συρία και πέραν αυτής.

Εξάλλου σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, πρόσφυγες και άλλοι Σύροι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία.

Ακτιβιστές από την Ιντλίμπ και τη Ράκα, που ελέγχει το ΙΚ, έβαλαν τη γαλλική σημαία υπόβαθρο στις εικόνες των προφίλ τους στις σελίδες τους στο Facebook, ενώ πολίτες στη Ντούμα, μια πόλη που ελέγχουν αντάρτες, ανατολικά της Δαμασκού, απηύθυναν μια ανοικτή επιστολή στον γαλλικό λαό.

«Πρώτα από και πριν απ’ όλα, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες Γάλλων που έχασαν δικούς τους», αναφέρουν στην επιστολή αυτή, καταδικάζοντας με «τον εντονότερο τρόπο» τις επιθέσεις.

Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον συριακό πόλεμο από το 2011.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 τζιχαντιστές

Γαλλία- Έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι ενός συγγενούς των βομβιστών

Ακυρώνουν τις συναυλίες τους στο Παρίσι U2 και Foo Fighters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ