Ντε Μεζιέρ: Να μην συνδέουμε τις επιθέσεις στο Παρίσι με το προσφυγικό

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ και τόνισε ότι παρακολουθούνται πιο στενά οι κύκλοι των επικίνδυνων Ισλαμιστών και εξτρεμιστών.

Όπως δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ μετά την σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας στην Καγκελαρία, υπό την προεδρία της ‘Αγγελα Μέρκελ και με την συμμετοχή του Αντικαγκελάριου Ζίγμαρ Γκάμπριελ και των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και ‘Αμυνας, ήδη από τη νύχτα έχουν ληφθεί εντατικότερα μέτρα για την δημόσια ασφάλεια, κυρίως σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των αεροπορικών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων με την Γαλλία. Επιπλέον, παρακολουθείται στενά η ισλαμική «σκηνή» καθώς και οι κύκλοι της ακροδεξιάς.

Ο Γερμανός υπουργός επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο 51χρονος άνδρας που συνελήφθη προ δεκαημέρου στην Βαυαρία με «σημαντική ποσότητα πυρομαχικών, εκρηκτικών και όπλων», κατευθυνόταν προς την Γαλλία, καθώς στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου του βρέθηκε ως προορισμός μια διεύθυνση στο Παρίσι, δεν επιβεβαίωσε ωστόσο ότι ανήκε στην ομάδα των τρομοκρατών που πραγματοποίησε τις χθεσινές επιθέσεις.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ πάντως, όπως και ο κ. Γκάμπριελ και η επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ, απηύθυναν έκκληση να μην επιχειρηθεί διασύνδεση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι με το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης.

Στο μεταξύ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ, η κυρία Μέρκελ και πολλά από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετέβησαν στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βερολίνο, προκειμένου να γράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων. «Με βαθιά θλίψη και με μεγάλη φιλία», έγραψε η Καγκελάριος.

Πηγή: AMΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δακτυλικά αποτυπώματα στέλνει η ΕΛΑΣ στις γαλλικές αρχές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ