Κέρι: Το Ισραήλ δεσμεύεται να τηρήσει τη συμφωνία για το Όρος του Ναού

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερ ότι το Ισραήλ δεσμεύτηκε να τηρήσει την παράδοση που θέλει μόνο μουσουλμάνους να επιτρέπεται να προσεύχονται σε ιερό τόπο στην Ιερουσαλήμ, ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πρόσφατης έκρηξης βίας.

“Το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιβάλει την πολιτική του ως προς την θρησκευτική λατρεία…στο Όρος του Ναού/ Χαράμ αλ-Σαρίφ (στα αραβικά), περιλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι μουσουλμάνοι είναι εκείνοι που προσεύχονται στο Όρος του Ναού/ Χαράμ αλ-Σαρίφ και οι μη μουσουλμάνοι εκείνοι που το επισκέπτονται”, δήλωσε ο Κέρι έπειτα από συναντήσεις που είχε στο Αμάν.

Ο Κέρι πρόσθεσε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι και η Waqf (η μουσουλμανική αρχή προστασίας του Όρους) θα συναντηθούν για να συζητήσουν για τους πιθανούς τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης και ότι αμφότεροι θα παρέχουν παρακολούθηση του χώρου με κάμερες σε 24ωρη βάση.

Η Waqf είναι υπεύθυνη για το Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται και το Τέμενος του αλ-Ακσά, ο τρίτος πιο ιερός τόπος του ισλάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει στους Κούρδους να “καταλάβουν” τη βόρεια Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ