Ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής που “εξύβρισε” τον Ερντογάν

Ένας Τούρκος μαθητής, ηλικίας 14 ετών, παρέμεινε υπό κράτηση για πολλές ώρες από την αστυνομία στην πόλη Μπουνιάν καθώς κατηγορήθηκε για «εξύβριση» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

O ανήλικος, του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά, Ü.E, συνελήφθη χθες μπροστά από ένα ίντερνετ καφέ και οδηγήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα όπου πέρασε τη νύκτα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ο έφηβος, για τον οποίον τα τουρκικά μμε μετέδιδαν αρχικά ότι πρόκειται για έναν 15χρονο, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου έπειτα από αίτημα των εισαγγελικών αρχών να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

Λόγω ωστόσο της ηλικίας του, οι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκηθεί δίωξη, καθώς η τουρκική νομοθεσία σχετικά με την προστασία των παιδιών ορίζει ότι ένας ανήλικος ηλικίας κάτω των 15 ετών δε μπορεί να δικάζεται για ένα παράπτωμα που τιμωρείται με λιγότερο από 5 έτη φυλάκισης, σύμφωνα με το Cihan.

Ο 14χρονος κινδύνευε να διωχθεί βάση του άρθρου 299 του ποινικού κώδικα, που τιμωρεί όποιο πρόσωπο που «πλήττει την εικόνα» του προέδρου της χώρας με έως και 4 έτη φυλάκισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ερντογάν: Ενδείξεις για νέο κύμα Σύρων προσφύγων

Γερμανία – Αυξάνονται οι επιθέσεις σε κέντρα υποδοχής προσφύγων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ