Η Berliner Zeitung για τον Βαρουφάκη: Ένας πολιτικός που διχάζει την Ευρώπη

«Είναι ένας ποπ σταρ της πολιτικής, ένας πολιτικός που διχάζει την Ευρώπη ο Γιάνης Βαρουφάκης», σημειώνει η Berliner Zeitung με αφορμή τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών σε συζήτηση για το μέλλον του ευρώ και της Ευρώπης στο θέατρο Volksbühne του Βερολίνου. Και η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει: «Δεν προξενεί εντύπωση ότι ο Έλληνας πολιτικός προσελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους: Τόσο επικριτές όσο και οπαδούς. Τα εισιτήρια για την εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Τρίτης είχαν πωληθεί όλα στη συζήτηση με θέμα ‘Σχέδιο Β΄ για την Ευρώπη“».

Σε σχόλιό της η εφημερίδα Die Welt γράφει για την εκδήλωση στο Βερολίνο: «Όσα συνέβησαν στη σκηνή του Volksbühne στη συζήτηση μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη, του Κροάτη φιλοσόφου Σρέσκο Χόρβαρτ, του Ιταλού συγγραφέα Φράνκο ‘Μπίφο’ Μπεράρντι και του Γάλλου επίσης συγγραφέα Γκιγιόμ Παολί ήταν το ψυχογράφημα μιας αριστεράς που δεν ασπάζεται ούτε μια σοσιαλδημοκρατική παράδοση, αλλά ούτε και μια μαρξιστική. Η συζήτηση ήταν πολύ περισσότερο η αναζήτηση μιας τάσης που μόλις τώρα διαμορφώνεται».

Ο Χόρβατ παρενέβη σε έναν από τους μονολόγους Βαρουφάκη και προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας εκδοχής του “βασικού προβλήματος της αριστεράς”: Της μελαγχολίας. Ήδη ο Βάλτερ Μπένγιαμιν είχε αναγνωρίσει ότι η αριστερή σκέψη ρέπει προς μια ναρκισσιστική εμμονή στην απώλεια. 

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στο διαδίκτυο με τους 1101 του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Η μπηχτή του Βαρουφάκη για τις δηλώσεις του Μπλανσάρ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ