Θετικός ο Κάμερον σε βραχυπρόθεσμη παραμονή του Άσαντ στην εξουσία

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να παραμείνει, βραχυπρόθεσμα, στην εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Συρία, φαίνεται ότι είναι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Telegraph.

Επικαλούμενη μια κυβερνητική πηγή, την οποία δεν κατονομάζει, η εφημερίδα γράφει ότι η άποψη του Κάμερον για το θέμα είναι ότι “δεν θα υπάρξει μακροπρόθεσμο, σταθερό, ειρηνικό μέλλον για τη Συρία αν οι Σύροι επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τον πρόεδρο Άσαντ στην εξουσία”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ερώτηση αν ο Άσαντ θα μπορούσε να παραμείνει πρόεδρος για μια μεταβατική περίοδο, η πηγή αυτή είπε ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν θα ζητούσε την άμεση παραίτησή του. “Ανέκαθεν υπήρχε η ιδέα για μια πολιτική μετάβαση”, πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από την αμερικανική πολιτική που προστάζει τη μη διαπραγμάτευση με τον Σύρο πρόεδρο, γεγονός που υπογραμμίζει τη ρήξη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Άσαντ στο μέλλον. Την περασμένη εβδομάδα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν συνομιλίες με πολλούς από τους πρωταγωνιστές της κρίσης, συμπεριλαμβανομένου και του Άσαντ.

Ωστόσο, Γερμανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι η καγκελάριος υιοθετεί τις θέσεις της Ισπανίας ή της Αυστρίας που θεωρούν ότι ο Άσαντ θα μπορούσε να έχει κάποιον ρόλο, ως μια μεταβατική λύση για τη Συρία, σε συνδυασμό με την αποστολή διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ήθελε να σκοτώσει την αράχνη και έβαλε φωτιά σε βενζινάδικο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ