Η Πολωνία σκοπεύει να χτίσει καταυλισμούς για 7.000 μετανάστες

Η Πολωνία σκοπεύει να στήσει καταυλισμούς κοντά στα σύνορά της με το Καλίνινγραντ, τον ρωσικό θύλακα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους Σύρους και Αφρικανούς πρόσφυγες, είπε ένα πολωνικό κέντρο πολιτισμού στη περιοχή χθες.

Σε μια θεαματική στροφή μετά από μήνες αντίστασης, η Πολωνία ψήφισε τη Τρίτη να δεχτεί το υποχρεωτικό σύστημα ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο κατανέμει εκατοντάδες χιλιάδων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

“Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι κρατικοί οργανισμοί θα συλλέξουν καταλόγους χώρων οι οποίοι θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. […] Έχει επιβεβαιωθεί ανεπίσημα ότι αρκετές πόλεις στις περιοχές της Βάρμια και Μασουρία συμμετέχουν,” είπε το κέντρο σε δήλωσή του.

Η ρωσική υπηρεσία περίπολου των συνόρων είπε στο [ρωσικό] πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι ότι ήταν ενήμερο για το πολωνικό σχέδιο μετεγκατάστασης αλλά πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ του ρωσικού θύλακα της Βαλτικής και της περιφέρειας Βάρμιας-Μασουρίας δεν έχουν εντατικοποιηθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΕ, περίπου 7.000 αιτούντες άσυλο θα μετακομίσουν στην Πολωνία ως μέρος της προσπάθειας της Ένωσης να μετεγκαταστήσει περίπου 120.000 μετανάστες από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εισροές, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία – Μηνιαία χρηματοδότηση 670 ευρώ ανά πρόσφυγα

Αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορα Ουγγαρίας – Σλοβενίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ