Τζιχαντιστής σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση συνασπισμού των ΗΠΑ

Ένας τζιχαντιστής γεννημένος στη Γαλλία που ήταν ειδικός εκρηκτικών για μια ομάδα με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα σκοτώθηκε τον Ιούλιο σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία από τον στρατιωτικό συνασπισμό στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ, είπε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χθες.

Ο Ντέιβιντ Ντράτζιον, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, ήταν μέλος της λεγόμενης “ομάδας Χορασάν”, μιας φατρίας μαχητών που συνεργαζόταν με την Αλ Κάιντα στη Συρία. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ είπε ότι ο Ντράτζιον σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση κοντά στο Χαλέπι στις 5 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι ο Ντράτζιον ήταν ειδικός σε εκρηκτικά, εκπαίδευε άλλους μαχητές στη Συρία, και σχεδίαζε τις επιθέσεις σε Δυτικούς στόχους. Φήμες τον ήθελαν να είχε σκοτωθεί πέρσι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο στρατηγός Λόιντ Ώστιν, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης στον αμερικανικό στρατό, είχαν περιγράψει τον Ντράτζιο ως ιδιαίτερα επικίνδυνο μέλος της ηγεσίας που οργάνωνε επιθέσεις στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσης, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και σε αεροπλάνα.

Ο Κουκ πρόσθεσε ότι σε άλλη αεροπορική επίθεση από τη συμμαχία των ΗΠΑ σκοτώθηκε ο Αμπού Μπακρ Αλ Τουρκμανί, ένας από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους. Ήταν διοικητικός ηγέτης στο Ισλαμικό Κράτος και στενός συνεργάτης πολλών από τα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης. Σκοτώθηκε κοντά στην ιρακινή πόλη Ταλ Άφαρ.

 

Διαβάστε επίσης:

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν δημοσίως δέκα ομοφυλόφιλους στη Συρία

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από απόπειρες επιθέσεων σε ισραηλινές δυνάμεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ