Ειρηνευτική δύναμη στη Συρία ζητεί ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας έκανε έκκληση σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη να συγκροτήσουν μια ειρηνευτική δύναμη για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη Συρία όπου από το 2011 έχουν εκτοπιστεί 4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Με τη λήξη της έκτακτης συνόδου του, που ήταν αφιερωμένη στην κρίση των Σύρων προσφύγων, ο Οργανισμός, που αριθμεί 57 μέλη, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ξεκινήσει κατεπειγόντως στη Συρία “μια επιχείρηση αποκατάστασης της ειρήνης” που θα οδηγήσει τη χώρα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία την τελευταία τετραετία.

Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας τονίζει ότι “ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια και το χάος στη Συρία, που ευθύνονται για τη μαζική έξοδο” χιλιάδων Σύρων από τη χώρα τους.

Ο Οργανισμός, που θεωρείται ως η φωνή των μουσουλμάνων στον κόσμο, επέρριψε την ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση “στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το συριακό καθεστώς”, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Η σύνοδος επισήμανε τη συλλογική ευθύνη όλων των χωρών, ιδίως των μελών του ΟΙΣ, και τις κάλεσε να ανοίξουν τις πύλες τους στους Σύρους πρόσφυγες, ως ένδειξη ελέους και ισλαμικής αλληλεγγύης” συνεχίζει η ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζεται επίσης “η γενναιοδωρία των γειτονικών χωρών, όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, το Ιράκ και η Αίγυπτος, που φιλοξένησαν Σύρους πρόσφυγες παρά τους περιορισμένους πόρους και τις λιγοστές δυνατότητές τους”.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Κιούσου της Ιαπωνίας – ΒΙΝΤΕΟ

Αίγυπτος- Δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 12 τουρίστες… κατά λάθος

Τουρκία: Νεκροί δύο αστυνομικοί από βομβιστική επίθεση του PKK

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ