Ρωσικά αεροσκάφη μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Δύο ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, προσγειώθηκαν στη δυτική Συρία, μετέδωσε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ενίσχυση από την πλευρά της Μόσχας των στρατιωτικών μέσων της προς την εμπόλεμη χώρα.

Η παραλιακή πόλη Λαττάκεια, στην οποία προσγειώθηκε το αεροπλάνο είναι ένα από τα κυριότερα προπύργια της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, που έχασε μεγάλης έκτασης εδάφη αφότου ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των ανταρτών τον Μάρτιο του 2011.

Η Ρωσία, σταθερός σύμμαχος της Συρίας, υπερασπίστηκε την Πέμπτη την αποστολή στρατιωτικού υλικού στη Συρία, ο στρατός της οποίας αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες καθώς έχει απέναντί του τόσο τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα όσο την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Όμως η Μόσχα απέρριψε την ίδια στιγμή τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχει αναπτύξει πρόσφατα υλικό και στρατιώτες κοντά στη Λαττάκεια.

Η Γαλλία έχει εκφράσει επίσης την “ανησυχία” της, με τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς να εκτιμά πως δεν πρέπει να “προστεθεί πόλεμος στον πόλεμο”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα BBC: Αντίθετοι στους βομβαρδισμούς της Δύσης Σύροι και Ιρακινοί

Η αγκαλιά που συγκλόνισε όλον τον κόσμο – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ