Η αγκαλιά που συγκλόνισε όλον τον κόσμο – ΦΩΤΟ

Αυτή η αγκαλιά κάνει τον γύρο του κόσμου. Κρύβει μέσα της χαρά, ευγνωμοσύνη, συγκίνηση, αγάπη, στοργή και πολλά άλλα συναισθήματα.

Δεν πρόκειται για έναν πατέρα που αγκαλιάζει τον γιο του αλλά για έναν αστυνομικό και ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία. Προκειμένου να βοηθήσει την ταλαιπωρημένη μητέρα του, πήρε αγκαλιά το μικρό αγόρι ώστε να την ξεκουράσει.

 Τη συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβασε στο twitter η δημοσιογράφος του BBC, Μάνβιν Ράνα και αμέσως αναδημοσιεύθηκε σε όλα τα social media.

«Οι Σύριοι είναι γεμάτοι ευχαριστίες για την αστυνομία της Σερβίας. Λένε ότι οι αστυνομικοί είναι καλοί και δεν τους συμπεριφέρονται σαν… ζώα», έγραψε η δημοσιογράφος.

Ο αστυνομικός ονομάζεται Ρετζέπ Αρίφι, είναι από την πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, κέντρο της αλβανικής κοινότητας της χώρας. Εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στο χωριό Μιράτοβατς, όπου φθάνουν οι πρόσφυγες, μέσω Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Ο εξάδελφός του Βαλιόν Αρίφι δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ότι δεν γνώριζε πως όλος ο κόσμος είδε τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι που πήγε στο αστυνομικό τμήμα και τον ενημέρωσε ένας συνάδελφός του.

Ο Ρετζέπ Αρίφι έχασε τον πατέρα του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν ήταν μόλις έξι μηνών. Είναι 34 χρονών, δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά.

Ο Βαλιόν Αρίφι είπε ότι συνάντησε μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας τον Ρετζέπ, αλλά εκείνος δεν θέλησε να μιλήσει για την ξαφνική εισβολή της δημοσιότητας στη ζωή του.

«Μου είπε μόνο ότι ήταν μία ανθρώπινη πράξη και καθήκον κάθε ανθρώπου» τόνισε ο Βαλιόν Αρίφι, ο οποίος επίσης καθημερινά περνάει χρόνο με τους πρόσφυγες στο Μιράτοβατς.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιο γλυπτό του μικρού Αϊλάν από άμμο σε παραλία της Γάζας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ