Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη θαλάσσια χελώνα – ΦΩΤΟ

Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στην Κολομβία το απολίθωμα της αρχαιότερης θαλάσσιας χελώνας, η οποία ζούσε πριν από τουλάχιστον 120 εκατομμύρια χρόνια. Μέχρι τώρα η πιο παλιά γνωστή θαλάσσια χελώνα ήταν περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια νεότερη.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Σένκενμπεργκ και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φρανκφούρτης, με επικεφαλής τον δρα Έντουιν Καντένα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παλαιοβιολογίας “PaleoBios”, ανέφεραν ότι, όπως δείχνει ο καλοδιατηρημένος σκελετός της, η χελώνα με την επιστημονική ονομασία Desmatochelys padillai είχε μήκος σχεδόν δύο μέτρων και φέρει όλα τα ανατομικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων θαλάσσιων χελωνών.

Οι θαλάσσιες χελώνες κατάγονται από τις χελώνες της ξηράς και του γλυκού νερού, οι οποίες εκτιμάται ότι εμφανίστηκαν πριν από περίπου 230 εκατομμύρια χρόνια.

Κάποια στιγμή στη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου, το πότε ακριβώς παραμένει άγνωστο, διαχωρίστηκαν εξελικτικά και ένας κλάδος τους κατέφυγε στις θάλασσες.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιο γλυπτό του μικρού Αϊλάν από άμμο σε παραλία της Γάζας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ