Αντίθετοι στη χαλάρωση των κανονισμών της χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες οι Γάλλοι

Η πλειοψηφία των Γάλλων είναι αντίθετοι στη χαλάρωση των κανονισμών που αφορούν τη χορήγηση ασύλου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν χθες τους δρόμους σε πολλές γαλλικές πόλεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Περίπου 8.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν χθες πορεία στο Παρίσι κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως “Καλωσήλθατε Πρόσφυγες”. Άλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa για λογαριασμό της Le Parisien-Aujourd’hui en France έδειξε ότι το 55% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι στη χαλάρωση των κανονισμών που αφορούν τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, περιλαμβανομένων των Σύρων.

Το 33% θεωρούν ότι η Γαλλία είναι λιγότερο φιλόξενη για τους πρόσφυγες σε σχέση με τη Γερμανία, ενώ το 44% εκτιμούν ότι είναι το ίδιο φιλόξενες.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ αναφέρει σε σημερινή του επιστολή ότι την επόμενη εβδομάδα θα καλέσει τους δημάρχους των γαλλικών πόλεων για να συζητήσουν το ζήτημα της στέγασης των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα.

Σύμφωνα με την επιστολή, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

“Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες από εσάς εκδηλώσατε την προθυμία να δεχτείτε στις πόλεις σας τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους όπου κινδυνεύουν…από τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, την καταστολή των ελευθεριών, τους πολέμους”, έγραψε ο Καζνέβ καλώντας τους δημάρχους σε σύσκεψη. 

 

Διαβάστε επίσης:

Η Ε.Ε. αναμένει από τη Γερμανία να δεχτεί επιπλέον 30.000 πρόσφυγες

Με ΙΧ η μεταφορά των προσφύγων στη Βιέννη – ΦΩΤΟ

 Συγκλονίζει ο Τούρκος αστυνομικός που βρήκε το άψυχο σώμα του Αϊλάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ