Βαλς: Η Γαλλία πρέπει να δέχεται τους πρόσφυγες

Οι μετανάστες που “φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις, τα βασανιστήρια, την καταπίεση, θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στη Γαλλία“, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

“Άρα, κάθε αίτηση ασύλου πρέπει να εξετάζεται, γρήγορα”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης κατά την ομιλία του σε μία συνάντηση του κόμματός του στη Λα Ροσέλ (δυτική Γαλλία). “Θα πρέπει να φερόμαστε στους μετανάστες με αξιοπρέπεια, να τους στεγάσουμε, να τους παράσχουμε φροντίδα”.

“Καθήκον μας είναι να βρούμε διαρκείς λύσεις, βασισμένες στις αξίες: ανθρωπιά, ευθύνη, αυστηρότητα”, εξήγησε.

Ο Βαλς παρέθεσε μια φράση που αναγράφεται στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη: “Δώστε μου τους φτωχούς σας, τους εξαντλημένους σας, που σε πυκνές γραμμές, λαχταρούν να ζήσουν ελεύθεροι, τα απορρίμματα των υπερκατοικημένων ακτών σας, στείλτε μου αυτούς τους απόκληρους που έδιωξε η καταιγίδα. Με το φως μου, φωτίζω τη χρυσαφένια πόρτα”.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός απηύθυνε, αντίθετα, έκκληση για αυστηρότητα όσον αφορά στην παράτυπη οικονομική μετανάστευση.

Ο Μανουέλ Βαλς αναμένεται να μεταβεί αύριο μαζί με δύο ευρωπαίους επιτρόπους στο Καλέ (βόρεια Γαλλία), όπου περίπου 3.000 μετανάστες ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης:

Ρέντσι: Να ξεπεραστεί το Δουβλίνο 2

Φαμπιούς για μεταναστευτικό: Σκανδαλώδης η στάση ορισμένων χωρών

Σουλτς: ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ