Άγνωστοι δολοφόνησαν βετεράνο δημοσιογράφο στη Μοζαμβίκη

Νεκρός έπεσε χθες ο Πάουλο Μασάβα, ένας βετεράνος δημοσιογράφος που είχε διακριθεί στο αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν ο ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Diário de Notícias, καθώς πυροβολήθηκε από ενόπλους  αγνώστους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο την ώρα που έκανε τζόγκινγκ στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο Μαπούτο, οι αρχές δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε καμιά σύλληψη, ούτε γνωρίζουν κάτι σχετικό με τα κίνητρα της δολοφονίας, εάν δηλαδή σχετίζονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας, οι δράστες επέβαιναν σε ένα λευκό φορτηγάκι και πυροβόλησαν από 4 ως 6 φορές εναντίον του δημοσιογράφου.

Ο ανιψιός του θύματος, ο Φερνάντου Μασάβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο θείος του δολοφονήθηκε «ανάμεσα στις 05:30 και στις 06:30», ενώ έκανε τζόγκινγκ πριν προετοιμαστεί για «να πάει στην εφημερίδα».

Ο δημοσιογράφος, ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος έκανε επί σειρά ετών μια ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη σε θέματα εγκληματικότητας, συνήθιζε να τρέχει κάθε πρωί, κάτι που δίνει τροφή στην υπόθεση της προμελετημένης δολοφονίας, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του που μίλησαν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μοζαμβίκης STV.

Πριν γίνει εκδότης της Diário de Notícias ο Μασάβα υπήρξε αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας Savana.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η διπλή δολοφονία στη Βιρτζίνια

Nεκρός ο σωσίας του Μπίμπερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ