Χίλαρι Κλίντον: Κάτι πάει στραβά με το θέμα της οπλοκατοχής

Στην ανάγκη να μπει ένα τέλος στη βία από πυροβόλα όπλα, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δύο δημοσιογράφων, στάθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας παράλληλα ότι «κάτι πάει πολύ στραβά» στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Κανείς δεν σηκώνεται για να πει αυτό που όλοι ξέρουμε: πρέπει να τελειώνουμε με τη βία των πυροβόλων» είπε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, σε μια συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος.

«Μετά τα φριχτά γεγονότα της Τετάρτης, όταν δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στη Λουιζιάνα και πολλοί άλλοι (πεθαίνουν) καθημερινά σε μια σφαγή για την οποία δεν μιλά σχεδόν κανείς σήμερα στη χώρα μας, δεν ξέρω πώς γίνεται να μην συμπεράνουμε ότι κάτι πάει πολύ στραβά», πρόσθεσε.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, έκανε λόγο για έλλειψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρωποκτονιών. «Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε λογικές μεταρρυθμίσεις για την οπλοκατοχή ώστε να εμποδίσουμε αυτούς που δεν θα έπρεπε να έχουν όπλα να τα αποκτήσουν -ανθρώπους που εμπλέκονται σε επεισόδια οικογενειακής βίας, άλλους που είναι βίαιοι και ασταθείς- σεβόμενοι τα δικαιώματα των λογικών κατόχων όπλων», συνέχισε.

«Ξέρω ότι πρακτικά είναι δύσκολο. Ξέρω ότι ορισμένοι θα προτιμούσαν να κατεβάσουν τα χέρια μπροστά στο τόσο μεγάλο έργο και να εγκαταλείψουν τη μάχη. Όχι εγώ όμως. Δεν θα καθίσω να μην κάνω τίποτα ενώ άλλοι σκοτώνονται σε όλες τις ΗΠΑ», κατέληξε.

Πολλοί υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές του 2016 κατήγγειλαν τις δολοφονίες των δημοσιογράφων όμως απέφυγαν να σχολιάσουν το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή. «Το πρόβλημα δεν είναι τα όπλα αλλά οι ψυχικές ασθένειες» είπε στο CNN ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πολυεκατομμυριούχος που προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η διπλή δολοφονία στη Βιρτζίνια

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Κλίντον- Τράμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ