Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις σε γερμανική πόλη για την αποφυγή επεισοδίων

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην πόλη Χαϊντενάου ισχύει, όπως έκρινε απόψε το γερμανικό Εφετείο στο οποίο προσέφυγαν οι αρχές.

Οι τοπικές αρχές είχαν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να αποφευχθούν νέες συγκρούσεις με ακροδεξιούς διαδηλωτές που διαφωνούν με την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη.

Νωρίτερα, το διοικητικό δικαστήριο της Δρέσδης έκρινε παράνομη την απόφαση αυτή, όμως το διοικητικό εφετείο της Σαξονίας δικαίωσε τις αρχές: χαρακτήρισε νόμιμες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σήμερα, αλλά απαγόρευσε κάθε άλλη συγκέντρωση στη Χαϊντενάου μέχρι τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, αρκετές δεκάδες αντιφασίστες ακτιβιστές πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της πόλης.

Οι ακτιβιστές έφτασαν με το τρένο από τη Δρέσδη νωρίς το απόγευμα και διέσχισαν πεζοί την πόλη μέχρι το κτίριο όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Φωνάζοντας “Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ” και φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα “Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος”, οι συμμετέχοντες σε αυτή τη “γιορτή του καλωσορίσματος” μοίρασαν κιβώτια με ρούχα, τρόφιμα και αναψυκτικά για τους 250 μετανάστες.

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Είμαστε έτοιμοι για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ