Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος της δολοφονίας τηλεοπτικού συνεργείου

Ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο μελών τηλεοπτικού συνεργείου, μίας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη, σε ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια έχει αναγνωριστεί και πιστεύεται ότι είναι ένας δυσαρεστημένος νυν ή πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευαν και τα θύματά του, όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι Μακόλιφ διαβεβαίωσε ότι η επίθεση εναντίον του 27χρονου εικονολήπτη Άνταμ Γουόρντ και της 24χρονης δημοσιογράφου Άλισον Πάρκερ δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια. “Είναι μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο”, τόνισε ο κυβερνήτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό WTOP.

Ο τηλεοπτικός σταθμός WTVR του Ρίτσμοντ -θυγατρική εταιρεία του CBS News- και το ραδιόφωνο WTOP ανέφεραν εξάλλου ότι ο ύποπτος επιβαίνει σε ένα όχημα και καταδιώκεται από την αστυνομία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη Μπριτζγουότερ Πλάζα του Μπέντφορντ Κάουντι, περίπου 190 χιλιόμετρα από το Ρίτσμοντ, ενώ η νεαρή ρεπόρτερ έπαιρνε μια συνέντευξη που μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι WDBJ7.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και η δημοσιογράφος και η γυναίκα από τον οποίο έπαιρνε τη συνέντευξη άρχισαν να ουρλιάζουν και έσκυψαν για να προστατευτούν.

Ένας εκπρόσωπος του καναλιού, που ρωτήθηκε από το CNN αν είχε δεχτεί απειλές, είπε ότι “πότε-πότε λαμβάνουμε παλαβά μηνύματα ή κάτι τέτοιο και τα ελέγχουμε” αλλά, όπως υπογράμμισε “κανείς μας δεν θυμάται μια απειλή αυτού του είδους”.

Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θέρετρου Smith Mountain Lake. Η Βίκι Γκάρντνερ, η συνεντευξιαζόμενη γυναίκα που είναι μέλος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, έχει τραυματιστεί και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

“Δεν κρύβουμε το από πού μεταδίδουμε τις ειδήσεις, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε τώρα” είπε ο εκπρόσωπος του καναλιού.

Ο σταθμός ανέφερε στον ιστότοπό του ότι τα δύο θύματα κατάγονταν από την περιοχή. Η Πάρκερ μεγάλωσε στο Μάρτινσβιλ και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζέιμς Μάντισον ενώ ο Γουάρντ είχε φοιτήσει στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια. Ήταν και οι δύο αρραβωνιασμένοι και επρόκειτο να παντρευτούν.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο σοκ – Η στιγμή της επίθεσης εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ