• Ζωγραφίζει...

  11:51 πμ, Παρασκευή 13 Απρ 2012 11:51 πμ, Παρασκευή 13 Απρ 2012

  'Αλλη μια διάκριση για τον πολυβραβευμένο ομογενή ζωγράφο Μιχάλη Ζάβρο.

  Αυτή την φορά ο Μιχάλης Ζάβρος κέρδισε το πρώτο βραβείο Bulgari Art Award που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 80.000 δολαρίων. Τα χρήματα θα διατεθούν για να αγοράσει έργα του η Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας αλλά και για να μεταβεί ο ίδιος στην Ιταλία και να δημιουργήσει νέα έργα.

  Πατέρας τριών παιδιών ο Μιχάλης Ζάβρος έχει δει έργα του να κοσμούν την εθνική πινακοθήκη της Αυστραλίας αλλά και τις κορυφαίες γκαλερί της χώρας.

  To 2010 ο ελληνικής καταγωγής ζωγράφος, είχε λάβει το πρώτο βραβείο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πορτρέτων "Doug Moran National Portrait Prize", στην Αυστραλία.

  Το έργο του Μιχάλη Ζαβρού, με τίτλο, "Η Φοίβη είναι νεκρή / Mc Queen", αναπαριστά με ρεαλιστικό τρόπο την πεντάχρονη κόρη του ζωγράφου, η οποία παριστάνει τη νεκρή, τυλιγμένη μ' ένα μαύρο μαντήλι, με νεκροκεφαλές του Αμερικανού σχεδιαστή Alexander McQueen.

  Σύμφωνα με τον ίδιο το ζωγράφο, το έργο εκφράζει το φόβο του για τα παιδιά του και ιδίως για το ενδεχόμενο να τους συμβεί κάτι κακό. Το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε μεταξύ 35 πορτρέτων, που συμμετείχαν στην τελική επιλογή και το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 150.000 δολαρίων.

  Ο Μιχάλης Ζαβρός είναι από τους πλέον γνωστούς νέους ζωγράφους της Αυστραλίας και το έργο του εμπνέεται συχνά από την ελληνική μυθολογία και το σύγχρονο κόσμο της μόδας.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα