Ινδονησία: Χρήματα για τους φτωχούς μετέφερε το αεροσκάφος που συνετρίβη

Mετρητά αξίας περίπου 420.000 ευρώ, τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε απομακρυσμένα χωριά, μετέφερε το  ινδονησιακό επιβατικό αεροπλάνο το οποίο συνετρίβη στην επαρχία Παπούα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των ταχυδρομείων της χώρας.

“Τέσσερις άνθρωποι μετέφεραν τα χρήματα, 6,5 εκατομμύρια ρουπίες” σημείωσε, προσθέτοντας πως ήταν μέρος ενός επίσημου προγράμματος βοήθειας για τους φτωχούς και επρόκειτο να διανεμηθεί στους κατοίκους.  Επεσήμανε ότι λόγω των ανεπαρκών υποδομών στην πιο ανατολική επαρχία της Ινδονησίας, τα χρήματα της βοήθειας συχνά μεταφέρονται αεροπορικώς.

Νωρίτερα, ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης εντόπισε συντρίμμια που είναι πιθανόν να προέρχονται από το αεροσκάφος, στη δασώδη επαρχία της Οροσειράς Μπιντάνγκ, δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής της αστυνομίας Γιούνους Ουάλι στο πρακτορείο ειδήσεων Antara, προσθέτοντας πως μία ομάδα διάσωσης φθάνει στην περιοχή.

Στο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 44 ενήλικοι, πέντε παιδιά και βρέφη και πέντε μέλη πληρώματος, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι στην Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσα της Παπούα, με προορισμό νοτιότερα το Οκσιμπίλ.

“Όλοι οι επιβαίνοντες ήταν Ινδονήσιοι” δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης.

Δεν εκφράζονται ωστόσο υπόνοιες ότι το μεγάλο ποσό των χρημάτων που μεταφέρονταν με το αεροπλάνο, συνδέεται με τη συντριβή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία- Κοντά σε καταρράκτες συνετρίβη το αεροσκάφος με τους 54 επιβάτες

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφους – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ