Κυανόκρανος σκότωσε 4 συναδέλφους του και αυτοκτόνησε

Ένας στρατιώτης από την Ρουάντα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σκότωσε σήμερα 4 στρατιώτες συναδέλφους του επίσης από την Ρουάντα και τραυμάτισε 8 άλλους και στην συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουάντας.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε γύρω στις 07:45 ώρα Ελλάδος στο αρχηγείο του τάγματος από την Ρουάντα στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.

“Άρχισε αμέσως έρευνα για να βρεθεί ποιο ήταν το κίνητρο για το φονικό αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρουάντας, ταξίαρχος Τζόζεφ Νζαμπαμουίτα.

“Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν αποκλείουμε η αιτία να είναι κάποια ψυχική ασθένεια”, πρόσθεσε.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο του Μπανγκί.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος από τον Μάρτιο του 2013 που οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των αντι-Μπαλακά.

Η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα, γνωστή ως MINUSCA, αναπτύχθηκε για να στηρίξει μια επάνοδο της σταθερότητας υπό μια μεταβατική κυβέρνηση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ