Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών στη Γερμανία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ακροδεξιοί διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την επέκταση ενός καταυλισμού φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Φρανκφούρτη αν ντερ Όντερ στην ανατολική Γερμανία συγκρούστηκαν σήμερα με υποστηρικτές των αιτούντων άσυλο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Χθες το βράδυ, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας συνελήφθη στη Δρέσδη, σε απόσταση 190 χιλιομέτρων, όταν περίπου 100 υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος NPD συνεπλάκησαν με αντιπάλους τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Γερμανία υποχρεώνεται να παράσχει φιλοξενία σε έναν αριθμό ρεκόρ αιτούντων άσυλο φέτος καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Περίπου 450.000 αιτήσεις για άσυλο αναμένεται να κατατεθούν το 2015, οι διπλάσιες από το 2014 όταν περίπου 200.000 άνθρωποι είχαν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία.

«Ως κρατίδιο, έχουμε κατακλυστεί από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των ανθρώπων» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ματίας Καχλ, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στην κρατίδιο του Βραδεμβούργου στην ανατολική Γερμανία, όπου βρίσκεται η πόλη Φρανκφούρτη αν ντερ Οντέρ.

«Οι αρχές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να οικοδομούν καταφύγια και να παρέχουν στέγαση στους ανθρώπους και οι κοινότητες πιέζονται να παράσχουν φιλοξενία στα παιδιά στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Δακρυγόνα και αντλίες νερού κατά διαδηλωτών στην Άγκυρα – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ