Handelsblatt: Τα “όχι” που… ενόχλησαν τη Μέρκελ

«Το στρατόπεδο όσων λένε “όχι” αυξάνεται», επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, που αναφέρεται στη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή και στους Γερμανούς βουλευτές που θα καταψηφίσουν την πρόταση της Μέρκελ για έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.

Ο αρμόδιος του CSU για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ δήλωσε στην εφημερίδα ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του κόμματος εκφωνήθηκαν πάνω από 40 ομιλίες και πολλοί βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τελικά, πρόσθεσε ο ίδιος, 48 βουλευτές δήλωσαν ότι κατά τη σημερινή ψηφοφορία θα ψηφίσουν «όχι», κάτι που ενόχλησε τη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το μήνυμα ότι η πρόταση (σ.σ. για παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα) δεν πρόκειται να είναι επιτυχής ούτε από πολιτική ούτε από οικονομική άποψη», σχολίασε ο Μίχελμπαχ.

Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι η Μέρκελ δεν συνδέει την υπερψήφιση της πρότασης για παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα με ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό της, παρόλο που πολλοί βουλευτές της παράταξής της αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο νέας βοήθειας με επιφυλάξεις, και αναρωτιέται αν η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει λάθος.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση του Χάμπερμας στην Μέρκελ: “Τζογάρει” τη φήμη της Γερμανίας

Η γερμανική βουλή ψηφίζει για την Ελλάδα-Η Μέρκελ στηρίζει το Grexit του Σόιμπλε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ