Ρέντσι: Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα

«Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, θα ήταν μια Ευρώπη χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές αξίες και χωρίς τον τρόπο ζωής της » δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

«Το πρόβλημα δεν είναι το ελληνικό χρέος, αλλά η οργάνωση της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο Ρέντσι.«Θεωρώ πάντως ότι ωθήσαμε την ελληνική κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση διότι δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός κανόνας για τους έλληνες και ένας άλλος για τους Ιταλούς, τους Γάλλους και τους Ισπανούς», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. Π

αράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνον γραφειοκρατία, λιτότητα και χρηματιοικονομική παράμετρος.Πρέπει να αποτελείται από αξίες και ιδέες».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να στηριχθεί η χώρα για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια και να προχωρήσει, παράλληλα, σε δομικές μεταρρυθμίσεις, «επενδύοντας στο μέλλον και στην οργάνωση της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν την χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.

Διαβάστε επίσης:

Ρέντσι: Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε την Ελλάδα

“Όχι” από Ιταλούς βουλευτές στον Ρέντσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ