Λαφοντέν στο Spiegel: Το ευρώ έχει ήδη αποτύχει

To γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί στο τελευταίο τεύχος του συνέντευξη με τον πρώην ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος βλέπει δυσοίωνο το μέλλον του κοινού νομίσματος και κάνει έκκληση για επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.

«Το ευρώ είναι ένα βήμα προς τα πίσω στο ιστορικό εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Αριστεράς συμπληρώνοντας ότι «το ευρώ έχει ήδη αποτύχει και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες». Αναφορικά με την Ελλάδα αναφέρει ότι η χώρα «είναι σημαντικό να έχει πάλι τη δυνατότητα να υποτιμήσει το νόμισμά της προκειμένου τα προϊόντα της να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικά».

Στο περιοδικό φιλοξενείται επίσης συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, στην οποία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην ευρωπαϊκή κουλτούρα των συμβιβασμών, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα μπορέσουν να φθάσουν σε συμβιβασμό. «Ίσως οι Γερμανοί θα έπρεπε να ξαναδιαβάσουν τα έργα του Ερνστ Μπλοχ αναφορικά με τη θεμελιώδη αρχή της ελπίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν στη Welt: Πακέτο με μείωση χρέους για την Ελλάδα

Ιλ Μεσσατζέρο: O Τσίπρας έδειξε τα ελαττώματα του ευρώ

Χάρης Γεωργιάδης: Θα υποστηρίξουμε το ελληνικό αίτημα – ΒΙΝΤΕΟ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ