Oλάντ: Αξιόπιστες και σοβαρές οι ελληνικές προτάσεις

Οι νέες προτάσεις που παρουσιάσθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση δείχνουν τη βούλησή της να παραμείνει στην ευρωζώνη, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος χαιρέτισε ένα “σοβαρό και αξιόπιστο” πρόγραμμα και κάλεσε σε μια επανάληψη των συνομιλιών “με τη βούληση να ολοκληρωθούν”.

“Οι Έλληνες δείχνουν αποφασιστικότητα να παραμείνουν στην ευρωζώνη επειδή το πρόγραμμα που παρουσιάζουν είναι σοβαρό και αξιόπιστο, στη συνέχεια επειδή θα το υποβάλουν στο κοινοβούλιο, κάτι που θα δείξει δύναμη, δέσμευση και λέω επίσης θάρρος”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

“Οι συνομιλίες πρέπει τώρα να ξεκινήσουν, πρέπει να επαναληφθούν, αλλά με τη βούληση να ολοκληρωθούν”, πρόσθεσε. “Αυτό είναι το διάβημα της Γαλλίας, να κάνει τα πάντα για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, μια συμφωνία η οποία σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, που σέβεται επίσης τους Έλληνες επειδή υπέφεραν εδώ και πολλά χρόνια, και ταυτόχρονα οφείλουν να κατανοήσουν πως οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες”, δήλωσε ακόμη ο Φρανσουά Ολάντ.

Δείτε επίσης:

Γιούνκερ: Καλή βάση η ελληνική πρόταση – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ